PORTAL VİNÇLER

Portal vinçlerimiz genellikle mermercilik, demir çelik, haddeleme, inşaat ve çelik yapı ile ilgili sektörlerde özellikle açık alanlarda depolama, taşıma, yükleme ve buna benzer işlerde kullanılabilen bir vinç türüdür. Zemine döşenen raylar üzerinde hareket eden vinç toplam dört ayağa sahiptir. Tek kiriş ve çift kiriş köprülü olarak imal edilebilir.


Kaldırma grubu, portal yürüyüş grubu, köprü grubu ve ayaklar olmak üzere dört ana guruptan oluşmaktadır. Bu vinçlerin yürüyüş yollarının elektrik tesisatı dört değişik tarzda yapılabilmektedir. Bunlar; Kablo arabalı besleme sistemi, kablo tamburu besleme sistemi, kapalı bara ve açık bara besleme sistemleridir. Müşteri istekleri doğrultusunda ve oluşturmuş olduğumuz standartlar ölçüsünde farklı kaldırma kapasitelerine sahip portal vinçler imal etmekteyiz.

 

 

portal vincleri


Temel Kullanım Özellikleri:


HİDROAKTİF LTD ŞTİ’nin imalat programındaki vinçler ilgili standartlar ve emniyet kurallarına göre imal edilmiştir. Bununla birlikte vinci kullanırken operatörün hayatı ve tehlikeye maruz organlarının zarar görmesi ve yine vinç hasarı gibi riskler mevcuttur:

  • Vinç sadece dizayn edildiği amaçlar için kullanılmalıdır.
  • Vinç, kullanım kılavuzunda belirtilen tarzda kullanılmalıdır.
  • Vinç, vincin çalışması esnasında meydana gelebilecek risklerin farkında olan sorumluluk sahibi personel tarafından kullanılmalıdır.
  • Herhangi bir fonksiyonel düzensizlikte (bozulma) özellikle vincin güvenliğine etki edeceğinden vinç durdurulmalı ve derhal düzeltilmelidir.
  • Vincin kullanım kılavuzunda tavsiye edilen çalışmanın dışındaki uygulamalar için kullanılması sadece HİDROAKTİF FİRMASI ile yapılacak ön anlaşmayla ve firmamızdan alınacak yazılı teyide uygun olarak yapılabilir. 
  • Üretici veya aracı firma vincin amacına uygun kullanılmaması durumunda ortaya çıkacak hasar ve kazalardan sorumlu tutulamaz.

 

PORTAL VİNÇLER

Portal köprülü  vinçler genelde demir ticareti, haddeleme , inşaat ve çelik konstrüksiyon ile ilgili sektörlerde özellikle açık alanlarda yada yarı açık alanlarda depolama  işleri için kullanılan bir vinç türüdür. Portal vinç, kolonlar üzerindeki raylar yerine yere döşenmiş raylar üzerinde hareket eder. De-montaj özelliği olması sebebiyle tercih sebebidir.

 

 

Portal vinç çeşitleri de kendi arasında tonajlarına, yükseklikleri ve açıklıklarına göre ayrışırlar. İki bacağı arasından yük kaldırmaya elverişli olanlara küt portal vinçler, bir bacağı yere diğer bacağı da bina üzerine monte edilmiş olanlara yarı(topal) portal vinçler ve bacakları arasından ve bacakları arasından ve aynı zamanda bacaklarının dış kısmından yükleri kaldırıp taşıyabilen vinçlere de portafolu portal vinçler denmektedir.


Portal Vinçlerin kullanım yerleri genellikle haddeleme işi yapan işletmelerde, demir ticareti yapılan işletmelerde, inşaat ve çelik konstrüksiyon işi ile ilgilenen sektörlerde kullanılırlar.

 

TAVAN VİNCİ ( GEZER KÖPRÜLÜ VİNÇLER)

Gezer köprülü vinçler, yüksek kaldırma kapasiteleri ve ağır kullanım şartları için ideal çözümdür. Gezer köprülü vünçlerin güçlü yapısı ve kompakt tasarımı sayesinde diğer kaldırma ekipmanları ile karşılaştırıldığında daha ekonomiklerdir. Gezer köprülü vinçler, eğer kaldırılacak yükün büyük bir bölümü ana kaldırma kapasitesinden az ise daha hızlı bir yardımcı kaldırma ünitesi aynı araba üzerine eklenebilir.

Gezer köprülü vinçler, kapasitelerine göre hesapları yapılmış olan, gezer köprü denilen iki adet kiriş üzerine, yürüyüş grubu ile beraber monte edilen kedi ismi verilmiş sabit elektrikli caraskaldan oluşur. Gezer köprülü vinçler kapalı binalarda yükü kaldırmak ve binanın her yerine ulaştırmakta kullanılan en kolay çözümlerden biridir. Genellikle kaldırma-indirme, fabrika genişliğine ve boyuna göre sağa-sola ve ileri-geri olmak üzere altı hareketli kullanılmaktadır. Gezer köprülü vinçler fabrika binalarının kolon arası açıklıklarının 10m.yi aştığı yerlerde yüksek emniyet açısından ideal kullanım sağlayan vinçlerdir. Fabrika binası boyunca uygun kesitli metal profillerden veya platine sacdan konstrüksiyon olarak yapılan 1 tondan 1000 tona kadar yüklerin kaldırılması ve taşınmasında kullanılabilen gezer köprülü vinçler, kumanda panosuna bağlanan, ucunda kumanda butonu bulunan bir kablo ile kumanda edilebildiği gibi, gibi uzaktan kumanda grubu ile kablosuz olarak da kumanda edilebilir. Böylece vinci kullanan operatör yerde durarak bütün işlemleri yürütebilir.