GÜÇ ÜNİTESİ İMALATI

GÜÇ ÜNİTESİ İMAL EDERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Talepler doğrultusunda pek çok farklı uygulama için hidrolik güç üniteleri atölyemizde üretilmektedir. Yapılacak uygulamayı daha iyi kavramak ve çözüm önerileri bulunabilmek için proje&satış mühendislerimiz firma ziyaretleri gerçekleştirmektedir. Karşılıklı yapılan görüşmelerde taleplerin detayları ortaya çıkartılmaktadır. Belirlenmiş olan kuvvet, hız, frekans, çalışma sırası, pozisyon koruma, hız sabitleme v.b. fonksiyonlara göre hidrolik güç üniteleri tarafımızca projelendirilmektedir. Oluşan bu projelere göre de güç üniteleri imal edilmektedir.

 

Atölyemizde projelendirilen ve üretilen güç ünitelerinin tamamı sızdırmazlık, basınç ve fonksiyon testine tabi tutulmaktadır. 

 

Hidrolik depo sadece bir yağ haznesi olarak düşünülmemelidir. Depo aynı zamanda;

  • Montaj alanı, 
  • Soğutma istasyonu,
  • Yağdan havayı uzaklaştırma yeri,
  • Katı partikülleri yağdan ayrıştırma yeridir.

 

Depo sacları siyah sac olmamalı, asitleme işlemi görmüş HRP sac olmalıdır. Sac kalınlıkları düşük tutulmamalı, içi ve dışı hidrolik yağdan etkilenmeyen epoksi boya ile çift kat boyanmalıdır. 

 

SÖZGELİMİ DEPO TASARIMI ÖRNEĞİ

 

Hidrolik ünite depolarında dikkat edilmesi gereken noktalar;

  • Emiş ve dönüş boruları yağın içine girmeli,
  • Boru uçları 45º kesilmeli
  • Depo kesin sızdırmaz olmalı
  • Emiş ve dönüş bölümleri bir perde ile ayrılmalı
  • Depo iç yüzeyleri epoksi boya ile boyanmalı
  • Yağ tavası yapılması faydalı olur
  • Yağ temizleme kapaklarından her yere ulaşılabilmeli

 

 

Yağlama Ünitesi

 

Her tür dişli, rulman, yataklama düzenekleri yağlanma ihtyiacı duymaktadır. Eğer bir üretim hattı üzerindeki pek çok farklı nokta yağlanmak istenirse büyük depo hacimli ve büyük debili özel yağlama sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Genellikle demir-çelik, çimento, tekstil üretim hatlarının yağlamasında kullanılan sıvı yağlama üniteleri, standart güç ünitelerinden farklı olarak çalışma koşulları daha zorludur Çünkü yağlama noktalarından gelen katı partiküller hidrolik sisteme kolayca sızabilir. Bu sebeple sıvı yağlama ünitelerinde filtrasyon son derece iyi ve hassas olarak dizayn edilmelidir. Yağlama noktalarına kesintiye uğramadan yağ beslemek için debimetreler ve sensörler ile sürekliliği ve yeterliliği kontrol altında tutulmalıdır. Bunun yanı sıra sağlıklı bir yağlama yapabilmek için yağ sıcaklığının nominal ısılarda olması, yağın ısınıp viskoz özelliğini kaybetmeden nitelikli bir yağlama yapılabilmesi için soğutucu grubunun da çok iyi hesaplanıp uygulanması gerekir. Sıvı yağlama ünitelerinin çalışma basınçları bazı şartlarda oldukça yüksektir dolayısıyla yüksek basınca dayanıklı tesisat ve komponent kullanılmalıdır gerekirse paslanmaz depo ve tesisat malzemesi de kullanılabilir.

 

Bu etkenler dikkate alındığında sıvı yağlama ünitelerinin ne kadar dikkatli tasarlanması ve imal edilmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır.